Campbell & Co are expert immigration solicitors, specialising in U.S. Green Card applications as well as immigration services for migrating to the United Kingdom.

Book your consultation today

To find out how we can help with your immigration needs, simply provide your details and we will do the rest

  • No win no fee
  • We will come to you
  • Over 30 years experience
  • Free initial consultation

Brilliant solicitors, very professional and helpful, would definitely recommend A☆☆☆☆☆

I received a prompt and speedy service, I would have no hesitation in recommending Campbell & Co Solicitors.

We can advise on a broad range of individual immigration issues including: asylum, British citizenship, business immigration visas and applications.

Our specialist lawyers are here to assist you throughout the immigration process. Whether you are already in the U.K. with indefinite leave to remain, or a British national hoping for your partner and other family members to gain a permanent residence permit, we are here to provide advice, practical assistance and professional representation, tailoring our services for each client’s individual need.

Ankara Anlaşması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İngiltere’de  yeni bir is kurma ve veya Ingilterede kurulu bir isi devir alma veya ise ortak olmaya imkan saglayan  hukuki bir düzenlemedir. Türkiye ile Avrupa Ekonomik Topluluğu (AET) arasında bir Ortaklık Kuran Anlaşmaya (1963 tarihli Ankara Anlaşması)  Ek Protokol (1970 tarihli Katma Protokol)  ile duzenlenmistir.

 Ankara Anlaşmasının Avantajları

Ankara Anlaşması sayesinde Türk vatandaşları aşağıda sunulan çeşitli haklardan faydalanabilirler.

  • İngiltere’de oturum hakkı.
  • Eşiniz ve çocuklarınız için yerleşik oturum imkanı.
  • İngiltere’de kendi işini kurma ve mevcut bir işletmeye ortak olma hakkı.
  • 5. Yılın sonunda İngiltere’de süresiz oturum elde etme hakkı.
  • 6. Yılın sonunda İngiliz Vatandaşlığı  hakkı.
  • Ücretsiz sağlık ve eğitim hizmetleri.
  • Askerlik hizmetini erteleme veya bedelli askerlik yapabilme hakkı.

 

Ankara Anlaşması, çoğunlukla iş kurma vizesi (ECAA 2 – Turkish Business Person) olarak bilinmesine rağmen İngiltere’de halen yasal olarak çalışmakta olan kişilerin başvurabileceği Turkish Employed (ECAA 1) kategorisi ve bağımlı  aile fertlerinin  İngiltere’ye yerleşmek için başvurabilecegi Turkish Dependant (ECAA 3) kategorisi ile beraber toplam üc kısımdan oluşmaktadır.

Ankara Antlaşması ‘na iş kurma kapsaminda basvuruluyorsa :

  • Is kolunda genel olarak sinirlama yoktur. Mesleki motor tamirciligi isi olabilecegi gibi profesyonel nitelik gerektiren IT sektoru de olabilir.
  • Yapilacak isle ilgili mesleki yeterlilik bulunmalidir. Bu vize turunde egitim sarti olmamasina ragmen yapilacak isle ilgili kualifikasyon olmalidir.Bu kapsamda mesleki belge,sertifika ve diplomalar sunulmalidir.
  • Is deneyimi basvuruda onemli bir yer tutar.Deneyimsiz olunan bir isle ilgili basvuru ciddiye alinmayacak ve basarisiz olacaktir.
  • Ingilizce dil seviye yeterlilik sarti bulunmamakla birlikte yapacaginiz ise uygun duzeyde Ingilizce bilmeniz uygun olacaktir.
  • Yapmayi planladiginiz ise uygun sermaye miktarini belgelemelisiniz. Bu banka hesap dokumleriniz ile olacaktir. Sermaye olarak sadece hesaplarinizdaki nakitleri gosterebilirsiniz. Borcla is kuramazsiniz.Sermaye icin herhangi bir alt limit olmamakla birlikte yapacaginiz ise uygun olmalidir. Ornegin insaat tamir isi icin 10.000 sterling yeterli olabilecekken uretimle ilgili bir iste milyon sermaye koymaniz gerekebilecektir.
  • Sermayenizin kaynagini belgelemelisiniz.Bu banka hesaplarinizdaki son 6 aylik dokum ile sunulmalidir.
  • Market arastirmasi yapilmasi ve potansiyel musterilerin varligi diger onemli bir noktadir.
  • Is plani basvurunuzun temelini olusuturur. Uzmaninca hazirlanacak is planinda kurmak istediginiz isin tum detaylari ,butun asamalari ile yer alacaktir. Is tanimi, yeterlilik,market durumu, yatirim asamalari ,finansal yeterlilikler ,rakipler ,olasi olumsuzluklar ve diger hususlar  detayli bir sekilde belirtilecektir.
  • Kurmak istediginiz is size ve ailenize asgari gecimi temin edecek derecede gelir getirecek olmalidir.

 

Degerlendirme ve  Sonuc :

  • Basvurunuz Turkiye’den yapilmissa 3 ay icinde ,Ingiltere’den yapilmis ise 6 ay icinde sonuclanacaktir.
  • Vize basvurunuzun olumlu sonuclanmasi halinde ; Turkiye’den vize almis iseniz 1 ay icerisinde Ingiltere’ye gelip belgelerinizi teslim almaniz ve diger islemlere baslamaniz gerekmektedir.
  • Vizenizin olumlu cikmasi halinde ilk sefer icin 12 aylik vize verilmektedir. Bu sure icinde is planiniza gore isinize baslamaniz gerekmektedir.Ilk vizeniz deneme sureci olacak ve isinizi basariyla yuruttugunuz takdirde vizeniz 3 yıl icin yenilenecektir.
  • 5 yilin sonunda suresiz oturum  , 6.yilin sonunda ise Ingiltere vatandasligina basvuru hakki edinebilecektir.Suresiz oturum alincaya kadar is planinizdaki isi devam ettirmek zorundasiniz. Is planiniza gore kuracaginiz isi sahis firmasi veya limited sirket olarak yapilandirabilirsiniz. Yonetici olmamakla birlikte baska islerde ortaklik edinebilirsiniz ancak hic bir sekilde maasli olarak baska bir iste calisamazsiniz.Kendi isinizin patron olmak zorundasiniz.Isinizden kar etmeli ve ailenizin gecimini saglayabilmelisiniz . Tum ticaretiniz boyunca vergi ve tum yasal sorumluklarinizi zamaninda yerine getirmeniz  onem tasir.
  • Size bagimli aile fertlerinize ise her turlu isi yapabilecekleri calisma vize verilir.Isterlerse herhangi bir yerde maasli calisabilir, isterlerse kendi islerini kurabilirler.
  • Suresiz oturum hakki elde edilinceye kadar hic bir sekilde sosyal yardim fonlarindan faydalanamazsiniz. Ucretsiz saglik ve universiteye kadar ucretsiz okul imkanindan ise yararlanabilirsiniz.

Request a call back

*Required